zelf meubels maken

Zelf meubels maken

Je bent bezig met de nieuwe inrichting van je woning en opzoek naar een heel nieuw interieur. Er is maar een probleem: je vindt de meubels van je smaak niet, en al zeker niet voor je budget. Maar gelukkig is er nog een andere oplossing! Soms kan het handig zijn om je meubels zelf te maken. Zo heb je meubels in de stijl die je wilt, voor een mooie prijs. Hieronder geven we je alvast enkele tips!

Stap 1: informeer

Zelf meubels maken doe je natuurlijk niet zomaar. Zoek voldoende informatie op die je hiermee kan helpen. Ook zijn er speciale cursussen die je kunt volgen om je eigen meubels te leren maken. Denk goed na over welke meubels je precies wilt gaan bouwen en wat je er allemaal voor nodig hebt. Sommige mensen maken meubels helemaal uit het hoofd. Dat is echter niet zo simpel, en dus niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig kan je de dag van vandaag bijna overal bouwtekeningen vinden. Deze bouwtekeningen maken het maken van je eigen meubels veel makkelijker.

meubels
Maak je eigen meubels!

Stap 2: bereid je voor

Dus je hebt je goed geïnformeerd, en je bent opzoek gegaan naar bouwtekeningen en weet exact welke meubels je nu wilt maken. Dan is het ook belangrijk om te bepalen welk materiaal je gaat gebruiken. Zorg ervoor dat je genoeg van het gekozen materiaal in voorraad hebt en dat je een plek in je huis zoekt waar je efficiënt te werk kunt gaan. Misschien is er nog een lege plek in je garage of de zolder? Ruim je werkplek op en voorzie jezelf van de nodige materialen en het nodige gereedschap. Zorg ervoor dat je ten alle tijden veilig te werk gaat (gebruik een veiligheidsbril en werk zoveel mogelijk stofvrij). Laad ook altijd al je accu’s van je gereedschap op en werk op een vlakke oppervlakte voor het beste resultaat. Daarna volg je de stappen op de bouwtekeningen, om het jezelf makkelijk te maken kan je ze achteraf nummeren.

Zelf je meubels maken is dus helemaal niet zo moeilijk, je hebt de meubels waar je van droomt en je bespaart heel wat geld uit. Zeker de moeite waard om te proberen!


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *